Update: Bevrijdingsdag

Datum: 
woensdag, 25 maart 2020

Het kabinet heeft gisteravond aangekondigd dat alle evenementen en bijeenkomsten, ook met minder dan 100 personen, worden afgelast tot 1 juni 2020. Dit betekent helaas dat in alle kernen van Halderberge de feestelijkheden rond Koningsdag en 5 mei afgelast worden. De geboekte bevrijdingsontbijten worden teruggestort.

Vanuit de burgemeester is contact geweest met alle organiserende (Oranje) Comités en organisatoren van activiteiten. Burgemeester Heleen van Rijnbach-de Groot: “Ik vind het ontzettend jammer voor alle betrokken comités, verenigingen, inwoners en ondernemers die al maandenlang bezig zijn geweest met de voorbereiding van deze festiviteiten. Graag spreek ik hier mijn waardering uit voor al het werk dat tot nu toe hiervoor verricht is. Vooral in een jaar waarin we uitgebreid zouden herdenken en vieren dat we 75 jaar geleden bevrijd zijn, is dit voor velen een bittere pil. Ook al is iedereen het erover eens dat de maatregelen terecht zijn.

Voor de herdenking op 4 mei zijn we momenteel samen met de Oranje Comités bezig met een aangepast programma zonder publiek.”